Søk

Joppe: jeg unner virkelig Kina å «crash & burn»

Joppe: jeg unner virkelig Kina å «crash & burn»

Fokus: Kina – nyheter og analyser

Jeg høres kanskje bitter og smålig ut, men jeg unner virkelig Kina å «crash & burn», for å si det på godt nynorsk. Ikke fordi jeg har en essensiell glede av å se samfunn gå til helvete, men fordi jeg mener den kinesiske økonomisk-politiske væremåten slik den har manifestert seg de siste tiårene kvalifiserer til en eller annen form for kosmisk payback. Både direkte og indirekte rovdrift på naturressurser, kanskje særlig i Afrika, ufattelige ødeleggelser av økosystemer og lokalsamfunn innenfor egne grenser, en barnslig og aggressiv bøllepolitikk ovenfor nabostater (og andre), og en systematisk etnisk sjåvinisme som gir utslag innenriks som utenriks er bare noen av de svært lite sjarmerende aspektene ved «den kinesiske måten» å drive butikk på. Dersom det skulle skje noe som dramatisk reduserte Kinas evne til å fortsette en eller flere av disse aspektene ville verden definitivt blitt et bedre sted.

Når det er sagt, skal det bli interessant å se hvilken form denne tilnærmet uunngåelige kollapsen vil ta, og hvordan det vil påvirke dynamikken i regionen, bilaterale forhold (eksempelvis med Norge) og det globale markedet. Også kan vi jo håpe at den kinesiske middelklassen har lært noe og vil bli i stand til å skape noe nytt og bedre av restene.

 

Følg tråden her.


Milforum ® er det militære nettsamfunn. Siden 2004 har vi holdt deg oppdatert på det som er skjer innen Forsvaret, Heimevernet (HV), NATO, det geopolitiske spenningsforholdet mellom ulike religioner og utviklingen geopolitisk mellom øst og vest i tillegg til å motivere sunn og oppegående ungdom som ønsker å forberede seg til en militær karriere, til opptak og tjeneste i Forsvaret. Se vår spesialside for deg som trener til opptak på Spesialjeger.net hvor du også finner eget, lukket forum. Vi har også egen temaside for Marinejeger og Fallskjermjeger.

Ønsker du skrive/blogge for Milforum? Ta kontakt med admin for mer informasjon.

Written by 

Administrator for Milforum.net, Milblogg.no, Fallskjermjeger.net, Marinejeger.net, Spesialjeger.net

Relaterte innlegg